המזון האידיאלי לכלב שלי

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

06/04/2010 | 11:17 | מאת: יובל

אני לא מבין גדול בכל הנוגע לבחירת מזון לכלב שלי. יש לי כלב מסוג רועה כנעני זאב והוא נמצא אצלי 5 חודשים. במהלך החודשים האלה החלפתי תדיר את המזון שלו (bosch , eukanuba, versele laga, blackwood 1000) כתוצאה מהמלצות שונות של מוכרי ציוד ומזון לכלבים. הבנתי שיש איזושהי אינדיקציה לגבי מראה הצואה של הכלב שבאמצעותה אוכל לדעת איזה מזון הכי מתאים לכלב שלי. כמובן מה שנראה לי נוסף פאן חשוב הוא טבלת הפרמטרים: חלבון, שומן, סיבים... על אילו פרמטרים חשוב לשים דגש? ומהו טווח האחוזים של אותם פרמטרים. תודה מראש, יובל

07/04/2010 | 19:34 | מאת: ד"ר איתן ברנע

לצערי קצרה היריעה להגדיר איזה מזון טוב ואיכותי. יחד עם כך גם הפרמטרים שאתה מדבר עליהם אינם נבחנים ברמת האיכות אלא ברמת ה % . כך שאם רשום 30 אחוז חלבון עדיין לא מוגדר איזה סוג חלבון ומה ערכו הביולוגי. ולעצם העיניין בתשובה קצרה הייתי הולך על מזונות בעלי ותק ושם ולא מגלח את כלבי על מזון חדש (למרות שלעיתים יש בינהם מזונות טובים). וכסיכום יוקנובה,פרופלאן,ורויאל קנין הם מזונות מוכרים וטובים. לשלושתם יש בקרת איכות מעבדות טכנאים ומהנדסי מזון אשר שוקדים על שיפור ופיתוח המזון.

07/04/2010 | 21:26 | מאת: יובל

הבנתי מבן דודי שמחזיק ברועה גרמני ככלב תערוכות כבר 3 שנים שיש איזושהי אינדיקציה לגבי הצואה כאשר אני מסתכל עליה לדעת איזה מבין שלושת החברות שציינת מתאימה ביותר לכלב שלי.

מנהל פורום תזונת בעלי חיים