אוכל דיאאטי

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

17/03/2010 | 21:07 | מאת: רונית

שלום, יש לי כלבת קבליר קינג צ'ארלס ספנייל בת 3. בגלל עודף משקל גדול היא מקבלת מזון בשם OM של חב' PURINA. הוטרינר אמר שזה לא אוכל דיאטטי "רגיל" אלא מכיל בנוסף לסיבים התזונתיים גם איזשהו מרכיב שתורם להרזיה. מה שקורה בפועל הוא שהכלבה עושה קקי בכמויות מסחריות וההיגיון הבריא אומר לי שכמו שהאוכל נכנס ככה הוא יוצא והגוף פשוט לא מעכל אותו. כמובן שהכי חשוב לי שהיא תרזה אך אני פוחדת שהיא מקבלת אוכל זבל ושהיא לא מעכלת גם את המרכיבים שחשובים ושהפרווה היפה והעשירה שלה תיהרס. האם זה הגיוני או שאני חוששת לשוא? תודה

18/03/2010 | 08:42 | מאת: ד"ר איתן ברנע

OM נחשב למזון טוב ומתאים להפחתת משקל.החברה מאוד ותיקה והמזון משמש מליוני בעלי חיים הסובלים ממשקל יתר. נכון שהמזון מכיל כמות גדולה של סיבים תזונתיים ו L CARNITIN (כנראה לזה התכוונת) ונכון גם שהוא יוצר כמות גדולה של צואה אך יחד עם כך אבות המזון הדרושים לגוף נספגים.יחד עם כך ועל מנת להפיג את חששך, תעקבי אחרי המדדים כמו חיוניות , בריאות פרווה וכו'.

מנהל פורום תזונת בעלי חיים