בלוטות אנאליות בעייתיות

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

20/12/2009 | 19:02 | מאת: K

אשמח להתייעץ איתך שוב בקשר לכלבתי, פינצ'רית בת 15. כ 3-4 שהיא סובלת מבלוטות אנאליות שמתמלאות לעיתים קרובות ודורשות ריקון. בהתחלה הריקון הספיק פעם בחודש,אבל במהלך השנים המצב החמיר ועכשיו היא צריכה ריקון פעם בשבוע ולפעמים יותר. למזלנו,למדנו לרוקן בעצמנו (היה בלתי אפשרי לעמוד בהוצאות הכספיות) אבל הריקון עצמו כואב לה ומאוד מציק לה, גם כשהוטרינר מרוקן לה וגם כשאנחנו עושים זאת,שלא לדבר על הסרחון הנוראי שהיא מפיצה עד שמרוקנים לה. הסיפור הזה החל בעצם מאז שהיא אוכלת יוקנובה וממה שקראתי ושמעתי, זה באמת מזון מרוכז שמטרתו לייצר צואה מוצקה וקטנה,שתהיה קלה לאיסוף,אך יחד עם זאת,מיעוט הצואה גורם לסתימת הבלוטות האנאליות ,אשר אינן מתרוקנות כמו שצריך. היא נבדקת בקביעות ע'י הוטרינר, היא במצב גופני טוב ולא סובלת ממחלות מיוחדות (לאחרונה קיבלה פוסיד בגלל ריבוי נוזלים עקב סטרואידים שנאלצתי לתת לה). אני רוצה להעביר אותה למזון אחר,שלא יגרום לה לעצירות כמו יוקנובה ולא יסתום לה את הבלוטות, חשוב שיהיה מזון איכותי . אודה להמלצותיך ודעתך בנושא.

01/03/2010 | 07:40 | מאת: ד"ר איתן ברנע

במיקרים אלו של דלקת וחסימה כרונית בשקים האנאלים המלצתי היא להסיר אותם כירורגית

מנהל פורום תזונת בעלי חיים