שעלת המכלאות?

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

14/11/2008 | 19:31 | מאת: נטע

שלום, אני סטודנטית בחו"ל והבאתי לפני פחות מחודש את הכלבה שלי לכאן. לפני כ24 שעות היא החלה להשתעל ולהשתנק ולמסות" להקיא" כאילו תקוע לה משהו בגרון- על מה שיוצא הוא רוק צמיגי שכזה שקוף ברובו עם מעט מוקוס לבן שכזה. אני לא מכירה כאן וטרינרים אז הייתי שמחה להתייעצות באינטרנט לפני שאני נוקטת בצעדים - התסמינים העיקריים הן שיעול שנראה בלתי רצוני, מאוד יבש ו"עמוק" עד כדי התכווצויות בבטן, ניסיון עיקש להוצאת דבר מה מהגרון שסתיימת בהוצאת הפרשה שקוםה ברובה המוחלט ובאופן כללי פחות אנרגיה ושמחה. עדין יש תאבון. האף מעט חם ולא לח מספיק. במידה ואולי זו שעלת המכלאות, אני יכולה לתת לה אנטיביוטיקה בעצמי? יש המלצה? בתוספת מכייח או מדכאי שיעול? תודה רבה!!

15/11/2008 | 00:07 | מאת: ד"ר איתן ברנע

לתופעה המתוארת יש מספיק סיבות שרופא וטרינר יבדוק ויאבחן אותה. כפי שאת יודעת האינטרנט אינו תחליף לבדיקה פיזיקלית. אפשרי שמדובר בשעלת מכלאות אך אפשרי שהסיבה היא אחרת ודורשת בדיקה וטיפול מיידי (תולעת הפארק לדוגמא). בהצלחה

מנהל פורום תזונת בעלי חיים