אפילפסיה ותזונה

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

10/05/2008 | 18:23 | מאת: גנגי

לכלבה שלי, בת קצת למעלה מעשר, יש מאז שמצאתי אותה (לפני קרוב לשבע שנים) התקפי אפילפסיה אחת לחודש-וחצי או חודשיים. לפני ארבע שנים הייתי אצל וטרינר שהציע תיאוריה שלפיה יש קשר בין תזונה להתקפים. ניסינו להחליף מזון, אבל ללא הועיל. עם הזמן עברנו לסוג מזון אחר, שלא הכרנו קודם לכן, ואחרי שנה בערך היה נדמה לי שתדירות ההתקפים פחתה. יכול להיות, עם זאת, שפשוט היו התקפים בזמן שלא הייתי בבית. בחודשים האחרונים שוב החלפנו מזון, ונדמה לי שההתקפים התחדשו כמו מקודם. השאלה היא אם אכן יש קשר בין תזונה להתקפי אפילפסיה אצל כלבים. מדובר בכלבה קטנה, מסוג "שוקי" כזה, שאוכלת רק מזון יבש (מתוצרת של חברה ידועה שנחשבת לטובה מאוד), שמתאים לגילה ולגודלה. תודה - גנגי

10/05/2008 | 23:14 | מאת: ד"ר איתן ברנע

נכון שבמחקרים שנעשו בילדים הסובלים מאפילפסיה נמצא קשר בין מזון לבין תכיפות ועוצמת התקפים אולם מאידך בכלבים אין שום מחקר שמוכיח כי תזונה משפיע על תכיפות ועוצמת ההתקפות. נעשה מחקר על הקשר בין אלרגיה למזון לבין התקפי אפילפסיה וגם כאן לא נמצאה הוכחה לקשר בינהם.

מנהל פורום תזונת בעלי חיים