רגישות בקיבה?

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

02/11/2006 | 12:58 | מאת: laly

שלום דר'. כלבי בן 8 שנים אלסקן מלמוט. בשנים האחרונות (5-6 שנים),נראה כי אינו מסוגל לעכל כל דבר מלבד האוכל אותו הוא אוכל כבר 4 שנים (נקרא: PROPACK - מזון פרימיום) - אני כן מתפתה לתת לו בשר נקי או עוף אך לפעמים מתווספות לכך תוספות אחרות כגון גבינה..אורז ועוד כל מיני שטויות. - בדרך התגובה מגיעה למחרת - הבטן שלו משמיעה רעשים חזקים, הוא מבקש לצאת לטיול - שם הוא מחפש דשא, אוכל ובד"כ מקיא. בד"כ לאחר ההקאה הוא מרגיש טוב. לפעמים כשאני רק שומעת את הבטן מתחילה אני נותנת לו כדור קלבטן ונראה כאילו זה עוזר - לעתים הכאבים מלווים בשלשולים. שאלתי ווטרינרים אשר אמרו: כן, יש לו קיבה רגישה. לי זה נראה קצת מוזר, הוא לא יכול להינות מהחיים? אי אפשר לאכול כל הזמן אותו דבר.... אנא עצתך... תודה רבה ללי

02/11/2006 | 17:37 | מאת: ד"ר איתן ברנע

ללי רגישות בקיבה הוא שם כללי מדי לבעיה של כלבך. כפי הנראה מרכיב תזונתי אחד או יותר מגרים לו את מערכת העיכול וגורמים להפרעה המצויינת. בכדי להגיע למצב בו ניתן להגדיל את סל מזונותיו , כדאי לנסות בדרך השלילה הווה אומר להוסיף מרכיב אחד בכל פעם ולבחון את תגובתו. לאט לאט תאספי נתונים על מה ניתן לתת לו לאכול ומה לא. ניתן גם לנסות ולבדוק יותר לעומקו של עניין כמו לקיחת ביופסיה ממערכת העיכול.

מנהל פורום תזונת בעלי חיים