סויה כמונעת סיכוני לב
דיון מתוך פורום קרדיולוגיה - כללי
קראתי לאחרונה שני דברים סותרים על השפעת צריכה של מזונות סויה על מניעת מחלות לב ועל רמת הכולסטרול. א. שבינואר 2006 פרסמה ועדת מומחים של Am. Heart Assn.שאין לסויה השפעה על רמת כולסטרול ומניעת מחלות לב. ב. שמשרד הבריאות מקבל את המלצת FDA שאישר את התועלת הבריאותית של סויה בתחום מחלות לב וכלי דם, כולסטרול ושומנים בדם. אודה לך אם תאיר את עיניי בסוגיה זו - איזו מהגרסאות הללו נכונה ואיזו לא.
לקריאה נוספת והעמקה
ההמלצה של איגוד הלב האמריקאי היתה שאין לקחת חלבוני סויה לצורך הורדת שומנים היות וההשפעה על רמת הכולסטרול הרע והטוב היא זעומה. מנגד, מוצרים המכילים סויה מכילים שומנים בריאים ולכן הם כן ממליצים להכיל סויה בדיאטה. המלצה זו תואמת את עמדת ה FDA. תודה