המשך לתחושה מוזרה ..

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

16/04/2005 | 01:27 | מאת: ד.

שלום ד"ר פוקס ותודה על תשובתך. תזכורת: פניתי אלייך ב 9.4 בהקשר של תופעה של תחושה מוזרה והרגשה כאילו מקור פעימות הלב "זז שמאלה", הרגשה מוזרה כ2-3 ס"מ משמאל ומטה מהפיטמה. תדירות התופעות משתנה ויכולה להיות פעמיים ביום או פעם בשלושה ימים. התחושה הכללית שלי היא שיימים עמוסים ו/או לחוצים ו עייפות מגבירים את תדירות התופעה ופעילות גופנית מורידה אותה. אם אני מתיישב כשאני עייף ואחרי ארוחה - יש סבירות יותר גבוהה מהרגיל שהתופעה תתחיל תוך דקות. הדופק בזמן האירוע הוא יחסית סדיר , 80-85 פעימות לדקה. מדי פעם יש לי תחושה של שתי פעימות ברצף בזמן התופעה. הסבירות שאני אספיק להגיע למוקד כאשר התופעה עוד נמשכת - קלוש. בהקשר להצעה להולטר-48 - קיים סיכוי סביר לתפוס את התופעה במשך הזמן הזה אבל מצד שני, קיים גם סיכוי סביר שהיא לא תופיע. לכן שאלתי היא האם יש איזה פיתרון אחר / אמצעי בייתי או אולי הולטר שניתן לשכור ולהפעיל רק כשהתופעה מתרחשת ואשר יעזור להבין במה מדובר ?. כמו-כן האם רופא שיאזין לקולות הלב בזמן התופעה יוכל להעריך במה מדובר (רופא יותר נגיש מ א.ק.ג ...) ? תודה מראש, ד.

16/04/2005 | 01:28 | מאת: ד.

תיקון טעות - פניתי אלייך ב 12.4 ולא ב 9.4.

22/04/2005 | 21:49 | מאת: ד.

מה לדעתך יכולה להיות התופעה ומהי הסבירות שהיא באה כתוצאה מבעיה לבבית ? האם ידוע על תופעות לבביות (הפרעות קצב וכו.) ששכיחותן מתגברת אחרי ארוחות, במצבי עייפות ו/או בתנוחות מסויימות ובעיקר בערבים (שמאד ייתכן שערב הוא מיקרה פרטי של עייפות או זמן שבו העייפות גוברת כך שקשה לי לעשות את ההפרדה ...), אם כן, מהן ? אשמח לקבל את תשובתך מאחר ואני מעוניין להמשיך לרדוף אחרי התופעה רק אם יש לה משמעות קלינית או שהיא מהווה סיכון מסויים. אם התופעה מסתכמת בהטרדה בלבד ואינה מהווה סיכון אני אהיה הרבה יותר רגוע... תודה !

24/04/2005 | 22:37 | מאת:

יש אפשרות לניטור ממושך (למשל לחודש). ניתן גם להיות מנוי בנטלי או בשח"ל ולשדר להן אק"ג בזמן ארוע כזה. כדאי בכל מקרה להתיעץ עם הרופא המטפל לפני כן. תודה