ליזיס L5 ללא ליסטזיס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

03/05/2004 | 19:18 | מאת: מודאגת

שלום ד"ר, במספר החודשים האחרונים אני חשה כאבים בגב התחתון. פניתי לאורטופד שאבחן כי יש לי ליזיס דו צדדי ב L5 ללא ליסטזיס, ואמר שהמצב לא מצריך ניתוח, וש"אין מה לעשות", ושהפגם הוא כנראה מולד. אני בת 26, ומעולם לא סבלתי מכאבי גב. מדוע הכאבים התחילו עכשיו ? האם כתוצאה מעומס יתר שהפעלתי על הגב ? מהם הסיכויים שהמצב יחמיר, ומהם הסיכונים והסיכויים בניתוח ? תודה מראש

05/05/2004 | 18:11 | מאת:

מצב זה מוכר ואם יש כאב בלתי פוסק יש מקום לניתוח. אנחנו ממליצים במקרים אלו על ניתוח מוגבל לתיקון הליזיס בלבד. לגבי סיבת הופעת המחלה יש מספר תיאוריות שלא הוכח נמי מביניהן נכונה.