התנגדות לשאיבת דיסק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

30/04/2004 | 17:37 | מאת: גילה

שלום. קראתי בעיון רב את כל ההתנגדויות לנושא, גם בפורום של ד"ר רנד. שאלתי היא: איך חמישה אנשים שאני מכירה אישית לא סובלים יותר מאז הניתוח? חברה שלי עברה שאיבה לפני חמש שנים, מאז שני הריונות ושתי לידות, ואין זכר לכאבים. איך אתה מסביר את זה? אודה לתשובתך היות והרופא הידוע המליץ בפני על שאיבת שני דיסקים. בתודה מראש, גילה.

01/05/2004 | 16:19 | מאת:

פריצת דיסק היא מחלה מעניינת. אחוז ניכר מהלוקים בה יחלים גם אם הטיפול היחיד שהוא יקל יהיה שתיית בירה על חוף הים. במצב דברים זה אין פלא שתרופות שונות "יועילו" לחלק מהחולים. בפרסומים מחקריים שונים אכן מדווח על שיפור בתלונות של חלק מהלוקים בבעיות גב שונות ולא ניתן לשלול את הטיפול הזה לגמרי. צריך רק לזכור שהוא מוגבל ואינו מתאים לכל אחד.