פריצת דיסק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

30/04/2004 | 13:38 | מאת: דנה

לפני כחודש וחצי כתבתי לכם באתר על כך שעשיתי באנג'י בטיול בנפאל ומאז כואב לי צד ימין בגב התחתון ובצילום שערכתי נאמר לי כי יש מתיחה של השריר בהתייעצות איתכם נאמר לי לעשות בדיקה מעמיקה יותר כי יכול להיות שנגרם נזק בין חולייתי כמו כן לפני כשבוע עשיתי בדיקת סיטי והתוצאות שקיבלתי הן: פריצת אחורית שמאלית הגורמת לחץ ניכר על השק התקלי . מה שאני לא מבינה איך הבדיקה מראה תוצאות על צד שמאל כשבעצם צד ימין הוא הצד הכואב וגם אני לא כל כך מבינה את מה שנאמר בתוצאות והתאריך הכי קרוב שבו נקבע לי לרופא מומחה הוא לעוד חודש אודה לך אם תענה על שאלותיי תודה מראש דנה

01/05/2004 | 16:22 | מאת:

יש מצב נדיר יחסית שבו הדיסק פורץ בצד אחד וכואב בצד שני. לפעמים הפענוח הרשמי של הבדיקה לא מדייק לגבי מיקום הדיסק. בכל אופן, בלי בדיקה מדוקדקת שלך ועיון בצילומי ה CT, הכל ספקולציות.