צואר

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

29/04/2004 | 18:31 | מאת: אוריח

לרופא שלום אני בת 36 סובלת מבעית צאוור כשלש שנים בבדיקת צוואר MRI לא נמצא ממצא .אולם בבדיקות EMG נמצא נזק שורשי כרוני בגובה C7-D1מימין וC8 -D1 משמאל אציין שביצעתי 4 פעמים בדיקת EMG והתוצאה היתה זהה . אני סובלת מהקרנה לידיים ומכאבים באצבעות הקיצוניות (2 אצבעות בכל יד) פיזיןטרפיה ממושכת לא הועילה וכן לא טיפולים אלטרנטיבים . במרפאת כאב הומלץ טיפול בגלי רדיו תחת שיקוף .שאלתי היא באילו מקרים הטיפול יעיל,אם הטיפול יעיל אזי לכמה זמן האם ישנו טיפול אפשרי נוסף? כמו כן האם נזק לעצב תקופה כה ארוכה יכול לחלוף?-כאשר כאמור ,לא נמצא שום ממצא בבדיקת ה MRI ? שאלה נוספת מה ההבדל בין בלוק אפידורלי חוסם לגלי רדיו?

01/05/2004 | 16:33 | מאת:

העובדה ש MRI לא הדגים שום תחלואה צווארית, מעניינת. ייתכן והבעיה נובעת מלחץ על עצב מסויים העובר ליד המרפק ואחראי על התחושה בשתי האצבעות הקיצוניות בכפות הידיים. כדאי שתפני לחוו"ד מומחה לגב. לא הייתי ממליץ על טיפול לצוואר לפני שנושא זה הובהר עד תומו.

01/05/2004 | 23:15 | מאת: אורית

אני רוצה להוסיף כי השכמות שלי מכווצות וכן החלק "הפנימי " של הזרועות מהמרפק ומעלה כואב לי וכן קיימת רגישות בצוואר כך שנראה כי המקור הוא צווארי .כמו כן הרופא האורטופד אמר לי כי כנראה מדובר בבלט דיסק קטן ש"פוספס" ואם כך מה באשר לשאלתי דלעיל? תודה