פריצת דיסק + drop foot

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

29/04/2004 | 12:44 | מאת: אור

שלום רב , אבי , בן 65 , היה מאושפז בבי"ח עקב בעיות עם הדופק , בלוטת התריס ועוד כמה צרות אחרות . במהלך שהייתו , נפל בבי"ח עקב חולשה , ומאז התחילה לכאוב לו הרגל , ולאחר מכן גם החל לא להרגיש את הרגל , כאילו היא רדומה לו. קראו לניאורולוג , בדק אותו ונימצא שהכל תקין , לאחר מכן קראו לאורתופד , שעשה לו ct , הוא אמר שיש לו פריצת דיסק ואיבחן גם drop foot . עקב כך שהיה מאושפז במחלקה פנימית , הם לא התייחסו לבעייה האורתופדית ושיחררו אותו , עשינו תור למומחה אורתופד והוא היפנה אותנו בשנית לחדר מיון , הפעם למחלקה אורתופדית , שם היה מאושפז יום אחד והוחלט לבצע ניתוח , החלטנו שאנחנו רוצים חוות דעת נוספת , ולכן , היום הוא שוחרר . מה עושים מכאן ? האם יש משהו אחר שאפשר לעשות חוץ מניתוח ? אודה על כמה שיותר אינפורמצייה בנושא ופיתרון לבעייה , הוא סובל מאוד ,כאשר הוא מנסה ללכת הוא נופל . בתודה מראש ובכבוד רב , אור.

01/05/2004 | 16:52 | מאת:

Drop foot הוא מצב שבו אין יכול להרים את כף הרגל כלפי מעלה. בד"כ זו אינה סיבה שבגללה אי אפשר ללכת. ההליכה תלווה בצילעה מסויימת אולם היא אפשרית. לגופו של עניין, כאש יש Drop מלא לא יועיל ניתוח על מנת להחזיר את המצב לקדמותו. הוא יועיל לכאב וחשוב להבין את ההבדל בין השניים. איני יכול לייעץ לכם אם ההמלצה לניתוח שקבלתם תעזור כי אם יש drop חלקי יש רבים ממנתחי הגב ואני ביניהם שהיו ממליצים על ניתוח. כדאי שתפנו לחוו"ד מסודרת עם צילומי ה CT.