פענוח מיפוי עצמות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

28/04/2004 | 18:04 | מאת: חיים

בממצאי הבדיקה נכתב: שינויים ניווניים בעמוד שדרה צווארי תחתון. הדגשה בריכוז החומר בע"ש גבי אזור T3. יכול להתאים לשינויים ניווניים אך מומלצת השוואה עם שיטת אבחון נוספת. ריכוז מודגש בגולגולת באזור סופרה אורביטלי משמאל. ארטפקט? טראומה? תודה.

01/05/2004 | 17:01 | מאת:

מיפוי עצמות היא בדיקה שאין לה ערך רב כשאין חשד מסויים שאותו רוצים לבדוק. לפיכך אין לממצאים הללו משמעות רבה בלי ההסבר למטרת הבדיקה.

02/05/2004 | 15:16 | מאת: חיים

הבדיקה נעשתה בשל כאבים מהאגן-שוק שנמשכו לאורך הרגל. אינני סובל מהכאבים בעת עמידה או הליכה אלא רק כאשר אני יושב או שוכב. כמו כן, בעת קימה מכיסא או ממצב שכיבה, אני חש בכאבים עזים אשר עוברים תוך כמה דקות.