סטרואידים- תופעות לוואי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

22/04/2004 | 23:21 | מאת: שחר

ד"ר שלום רב אני סובלת מזה מס חודשים מכאבי גב- החשש הוא שיש לי דלקת- והומלץ לי להתחיל טיפול בקורטיזון- הייתי רוצה לדעת לפני שאני מתחילה את הטיפול- מהן תופעות הלוואי של קורטיזון במה הוא פוגע ואיך? מודה לך:> שחר

24/04/2004 | 18:15 | מאת: sigi

אני קיבלתי קורטיזון במשך שבוע. זה מאוד עוזר, לא היו לי תופעות לוואי.

26/04/2004 | 12:15 | מאת: שחר\

תודה רבה רבה:>

26/04/2004 | 12:15 | מאת: שחר

תודה רבה רבה:>

28/04/2004 | 12:47 | מאת:

קורטיזון במינון גבוהה ובמתן רציף, לאורך זמן, יכול לגרום לתופעות לואי רבות, ביניהן: השמנה, דלדול סידן בעצם, רגישות גבוהה לזיהומים ועוד. עקרונית, במתן קורטיזון מסיבות אורתופדיות, מדובר לרוב במתן חדפעמי של התרופה ובמרווחים גדולים בין המנות. בצורה כזו הסיכוי לתופעות לואי נמוך מאוד.