כאבי גב תחתון

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

21/04/2004 | 18:31 | מאת: דפנה

שלום, אני סובלת מכאבים קשים זה למעלה מחודשיים-שלושה.הכאבים מתמקדים בעיקר בשרירי העכוז ,לאורך הירכיים מאחור ועד לכפות הרגליים עם תחושת נימול וחוסר תחושה ושליטה בהליכה מהירה. בתשובת ה-CT , בסריקת L4-L5 נכתב "היצרות מרכזית קשה של השק התקאלי" ובסריקת L5-S1 נכתב " ניוון הדיסק ובלט המשיק לשק התקאלי". שאלותי הן: מה הוא השק התקאלי? מה הם הגורמים המביאים להיצרות השק? האם יש תקופות של רמיסיה או שהכאבים לעולמים? האם זהוא תהליך ניווני מקובל בשנות השישים של החיים? אני הולכת לכירופרקט- האם הדבר יכול להזיק? היכן אוכל לקרא (בעברית) על תהליך זה? אודה על תשובה מהירה ככל האפשר, דפנה

28/04/2004 | 15:39 | מאת: ד"ר אוחנה

1. הגורם העיקרי ה"אחראי" לתופעה הוא הגיל. 2. באחוז מסויים (קטן) מהלוקים בבעיה תחול הקלה ספונטנית עם הזמן. 3. הבעיה מופיעה במרבית המקרים בקבוצת הגיל שלך. 4. לא. 5. נסי באנציקלופדיה רפואית.