כאבי גב תחתון

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

20/04/2004 | 09:47 | מאת: שרון

שלום, בעלי החל לפני מספר שבועות לטעון לכאבי גב תחתון בצד ימין. הוא מתלונן על כאבים עזים עד שאינו מסוגל לנהוג\לישון טוב בלילה. אורטופד שראה אמר שלח אותו לצילום ורשם לו ויוקס פורטה למשך 20 ימים,כדור 1 ביום. למה מיועד הויוקס?למה טיפול בויוקס לכל-כך הרבה ימים,הבנתי שזה כדור חזק מאוד. כיצד ניתן לטפל בכאבים אלו?האם זה מצריך מנוחה או שניתן להמשיך בפעילות של עבודה וכו'? כמו כן,ממה זה בא- תנועה לא נכונה ? כיצד ניתן לטפל בזה כיאות? תודה מראש

21/04/2004 | 08:47 | מאת:

נתחיל מהסוף: אין לי אפשרות לדעת מתיאורך מהי סיבת כאביו של בעלך היכולה להיות אחת ממספר סיבות. לגבי הויוקס, מדובר בתכשיר נוגד דלקת שבודאי אינו "כדור חזק מאוד" ובנטילתו תוך הצמדות לאידיקציות ולהוראות הרופא המטפל, אין משום סיכון משמעותי. לא מומלצת מנוחה מוחלטת בהתקף של כאבי גב אלא דווקא פעילות קלה בהתאם לכאב. במידה ומצבו של בעלך לא ישתפר, רצוי שייבדק ע"י אורתופד או ע"י מומחה לבעיות עמוד שדרה.