השתלת דיסק מלאכותי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

15/04/2004 | 16:48 | מאת: אורלי

שלום רב, עברתי ניתוח הוצאת דיסק L4-5 ב10.03 ולפני כשבוע דיסקוגרפיה וממצאיה היו: "בגובה L3-4 נראה דיסק פתולוגי עם דליפה של חומר ניגודי לתעלה המתאים לקרע באנולוס. כמו כן פרובוקציה של כאב גב והקרנה ל2 הרגליים. בגובה L4-5 דיסק דגנרטיבי עם פרובוקציה של כאב גב וכאב ב2 הרגליים". האם לאור הממצאים צריך להוציא את דיסק L3-4 או להשתיל דיסק מלאכותי במקום L4-5? האם יש פתרון אחר שיכול להפחית את הכאבים הבלתי פוסקים?

17/04/2004 | 17:14 | מאת:

קשה לתת תשובה חדמשעיתת. נתחיל בזה שלא "צריך" לעשות דבר, ההחלטה לגבי מה עשוי לעזור יותר או פחות היא שלך לאחר שתיוועצי ברופא המנתח שלך. לגופו של ענייך, השתלת דיסק היא רק אפשרות אחת וההחלטה לגבי הפתרון הרצוי אינה יכולה להיעשות רק אחרי דיסקוגרפיה אלא כמובן, בדיקה ועיון מדוקדקים בבדיקות ההדמיה שעשו לך.