פגיעה לאחר תאונת דרכים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

17/12/2003 | 19:36 | מאת: אורית

ראשית, ברצוני להודות מראש על היוזמה בהעלאת הפורום הזה ועל התשובה שאקבל. לפני חודשיים וחצי עברתי תאונת דרכים וקיבלתי מכת שוט. לאחר צילום רנטגן ומיפוי עצמות הרופא רשם שיש לי ?traumatic changes on D10-11vertebras-occult fracture ויעץ לי להתחיל טיפול פיזיוטרפיה ורשם לי אטופן. מה שמטריד אותי הוא שאני לא חשה הקלה בכאב והפיזיוטרפיה לא עוזרת. יש לציין כי הכאב באזור D4-6. השאלה שלי היא האם כדאי לי לקבל יעוץ רפואי נוסף? האם יש סיכוי שיש לי שבר בחוליה?האם יש בדיקה נוספת שכדאי שאבקש אותה מהרופא?

18/12/2003 | 21:34 | מאת:

ראשית, תרגום מילולי של האבחנה שרשמת הוא : שבר סמוי בחוליה גבית מספר 10 ו 11. לא ברור לי על סמך איזו מהבדיקות שציינת נעשתה אבחנה זו. מיפוי עצמות לדוגמה יכול לאבחן "שברים" שונים ומשונים שבבדיקות מעמיקות יותר מתגלים כלא כלום. מרבית הסיכויים שכאבייך נובעים מצליפת השוט שהיא מחלה בפני עצמה וסיבה מספיק טובה לכאב כרוני שיכול להמשך חדשים. בכל מקרה רצוי לדעתי שתתייעצי עם מומחה לעמוד שדרה בנוגע לכאבייך ולבדיקות שעברת.