פענוח CT

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

13/04/2004 | 15:54 | מאת: שמעון

שלום רב! בני בן ה-15 סובל מזה כחודש מכאבי גב. תחילה עשה צילום רטנגן בגב בו לא נתגלה כלום. אח"כ נשלח למיפוי עצמות ותוצאות הבדיקה אמרו שיש קליטה מעט מוגברת בעצם D8 . הוא נשלח לבדיקת CT עמ"ש גבי אמצעי באיזור D7-D9 והיום התקבלו תוצאות הפענוח. והם: מודגמים אי-סדירות וקו לוצנטי בזיז הרוחבי הימני של החוליה D7 . באיזור המפרק הקוסטו-ווטברלי - שבר/תזוזה של האפיפזה ? האם מדובר בטראומה? מכיוון שהרופא האורטפד ששלח אותו לבדיקה נמצא כעת בחו"ל הייתי מאד מעונין לדעת מה אומרות תוצאות הבדיקה בשפה פשוטה? האם יש מקום לדאגה או במשהו יחסית קל? בני לא עבר תאונה או חבלה פיסית ידועה. תודה מראש!

14/04/2004 | 22:27 | מאת:

העובדה שהקליטה במיפוי והממצא ב CT מצויים באותו מקום מכוונת לאפשרות שזהו מקור הבעיה. קשה לי לתת לך תשובה סתמית כי יש צורך לראות את הבדיקות ולבדוק את בנך על מנת לראות במה מדובר. באופן כללי מרבית הממצאים מסוג זה הם בעלי אופי שפיר ואני מקווה שזה יהווה הרגעה כלשהי עבורך.