כאבי ראש- עקב הקרנת כאב מהגב

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

13/04/2004 | 00:22 | מאת: דידי

סבתו של בעלי, בת 86 סובלת מזה חודשיים מכאבי ראש איומים, אחרי בדיקות רבות הסתבר שהכאבים הם כתוצאה מהקרנת כאב מחוליות עמוד השדרה עקב אוסטיאופורוסיס , לפי מיפוי מצב החוליות מאוד רע. היום היה דיון משפחתי האם לקחת אותה שוב למרפאת כאב, ואני טענתי שצריך לקחת אותה לרופא שמתמחה בעמוד שדרה מכיוון שהכאב לא נובע מהראש, אלא מהקרנת הכאב מעמוד השדרה. אולם כמובן שאינני יודעת אם לא באמת כדאי לקחת אותה שוב למרפאת כאב. הההגיון שלי אומר ללכת למי שמטפל במקור הכאב. נכון להיום האישה שגם כך היתה מאוד רזה, לא מסוגלת לאכול, וירדה מתחת ל40 קג, היא מקבלת תרופות אנטי דכאוניות ונגד כאבים, ובחודשיים היא הדרדרה מאישה פעילה ומלאת מרץ יותר מנשים צעירות, והפכה להיות חסרת אנרגיות, ישנונית, ועל סף בכי כל הזמן. אני מאוד מבקשת את חוות דעתך המקצועית. כי הסיפור נראה יותר ויותר מדאיג מיום ליום. היא כבר עברה אורטופד, וניאורולוג, ומרפאת כאב ואישפוז של שבוע כבר בהתחלה, וסי טי ומיפוי עצמות ועוד ועוד. ובינתיים חוץ מאשר הקלה ישנונית מהכאב למספר שעות לא הצליחו דבר. ברור שאין אופציה לשיפור מצב העצמות שלה אולם אולי יש אפשרות להקל עליה, תרופתית ,וכמובן לגרום לה לאכול מעט מכיוון שהיא גם חסרת כוח לחלוטין ובקושי עומדת על הרגליים אחרי שלא אכלה כמעט דבר מזה מספר שבועות.

14/04/2004 | 22:32 | מאת:

לצערי המקרה של חמותך נשמע מורכב מכדי לספק תשובה פשוטה דרך האינטרנט. באופן כללי, אוסטיאופורוזיס הופכת לבעיה כואבת כאשר יש שבר, הנסיון לשייך כאבים רק לנוכחות אוסטיאופורוזיס אינו מבוסס על הספרות הרפואית העדכנית. אני מסכים בהחלט עם דעתך שיש לפנות עם החמות לייעוץ מקצועי אצל רופא עמוד שדרה על מנת להבין מה הבעיה וכדאי שבעלך ומשפחתו ישתכנעו. בהצלחה.