שאלה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

10/04/2004 | 16:52 | מאת: שרון

שלום לדר, רציתי לשאול האם תת פריקה סיבובי בין חוליה צווארית ראשונה לשנייה או קריעת הקישור הרוחבי של חוליה צווארית ראשונה יכול לגרום לתופעות נורולוגיות כגון: ניסטאגמוס, סחרחורת והתכווצויות בראש.

12/04/2004 | 10:17 | מאת:

שאלתך מכוונת למצב מאוד ייחודי, הייתי יכול לעזור יותר אם הייתי יודע את הפרטים המלאים.

12/04/2004 | 12:57 | מאת: שרון

שלום דר, אני מחפשת הרבה זמן הסבר לתופעות של כאבים מאוד חזקים באיזור החוליות C1 ו C2, הכאבים (הגעתי למצב של אי יכולת להחזיק את הראש- בדיוק במעבר בין חוליות אלו לבסיס הראש) כאבים אלו מלווים בניסטאגמוס תנוחתי והוריזונטלי, בחילות וכל מיני תחושות ריחוף המתגברים בכל תזוזת ראש , אפילו קטנה, לאחרונה נוספו התכווצויות וזרמים באיזור זה - בעורף. עשיתי אין ספור בדיקות כולל M.R.I עמוד שידרה צווארי שהראה ישור של הלורדוזיס הצווארי - כל היתן תקין. בדיקות ENG מצאה ניסטאגמוס משתנה בכל תנועת ראש. האם בדיקת M.R.I עמוד שידרה צווארי יכולה להראות מצב בו נקרע הקישור הרוחבי של חוליה צווארית ראשונה. אשמח לתשובתך בהמשך לשאלתי הקודמת ובהסתמך על הפרטים שהוספתי.