נסיונך המקצועי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

08/04/2004 | 10:46 | מאת: מ

שלום בעלי בן 32 הלך לנוירולוג עקב תחושה של עקצוצים /הרדמות ברגל שמאל -כלומר מעל ברך שמאל. תחושה זו נמשכת כבר מס חודשים ולפעמים התחושה מתפשטת גם מתחת לברך. כמו כן הוא חש הרדמות בשתי אצבעות ביד ימין. היות ובעבר הוא סבל מבעיות תחושה נוספות בחלקי גוף שונים (עקצוצים בעיקר גפיים וגם לעיתים בחצי ראש אחורי) הוא נשלח לברור מקיף הכולל שלילת מחלה דמיאלינטיבית (הכוונה לטרשת נפוצה?) מן התוצאות שכבר נתקבלו: שקיעת דם יצאה תקינה, בדיקת VER BERA SEP יצאו תקינות (לא נמצאה פגיעה בראייה ברוך השם) בדיקת EEG יצאה תקינה וכעת הוא ממתין ל MRI הכולל GAD (חומר לבדיקת החלבון המעיד על המחלה?) ול EMG. אני לחוצה מאד. מצד אחד הבדיקה של הראייה יצאה תקינה (אני מבינה שזו בדיקה חשובה שב"כ אינה תקינה בחולה m.s) אבל אני יודעת שה mri היא הבדיקה החשובה באמת. חשוב לציין שכל תחושת הכאב שבעקבותיהם הלך בעלי לרופא היו לאחר שעשה מאמץ פיזי יוצא דופן (רכיבה על אופניים. 150 ק"מ בשלושה ימים לאחר שלא רכב שנים...) וגם מאמץ פיזי (נשיאת תרמיל גב כבד מאד בטיול) ברור לי שאין ביכולתך לקבוע אבחנה, לאור הנתונים .ולא נדע עד לתוצאות הסופיות. אני רק מבקשת לשמוע האם, לאור הנתונים, ולאור נסיונך, זה "מריח" כמו מחלת הטרשת ?

09/04/2004 | 07:54 | מאת: מ

האם יתכן מצב של פריצת דיסק או בעיה בחוליות הגב, ואלה מקרינות לרגל ולאצבעות ויוצרות תחושת נימול/עקצוץ/רדום מבלי שהגב עצמו יכאב? האם ישנה אפשרות ריאלית לבעיה אחרת שמקורה בחוליות הגב מבלי שהגב יכאב?

09/04/2004 | 18:02 | מאת:

לחץ על עצבים יכול לגרום להפרעות מהסוג שאת מתארת בלי כאב. קשה לי לתת לך תשובה חד משמעית לגבי האפשרות שהועלתה באזנכם על החשד לטרשת. הייתי שולל קודם לכל אפשרות יותר סבירה כמו פריצת דיסק בעמוד השדרה המתני, ע"י בדיקת CT. בהצלחה.