פריצת דיסק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

25/12/2003 | 21:29 | מאת: גד

שלום. לאחר מספר חודשים של כאבים כתוצאה מפריצת דיסק וטיפולי מתיחות ופיזיוטראפיה שלא הביאו להקלה רבה ממליצים לי עכשיו הזרקות, תוך ציון שיש בהן תשעים אחוז סיכוי ועשרה אחוז סיכון (לפגיעה בעמוד השדרה). מה דעתך והמלצתך בנדון? בתודה מראש...

27/12/2003 | 16:47 | מאת:

אחוז הסיכון שאני מכיר לגבי הזרקות אפידורליות נמוך בהרבה מ 10%. לגבי אחוז ההצלחה הייתי אומר ש 90% נחשבים למספר מוגזם אלא אם כן אתה מגדיר הצלחה כהעדר סיבוכים ו"יציאה בשלום" מחווית ההזרקה. באופן כללי, אופצית הטיפול בזריקה אפידורלית נחשבת לקבילה במקרים של פריצת דיסק. מחקרים הראו שיעילותה טובה בד"כ בתקופה המוקדמת של המחלה ולא כעבור מספר חודשים. אני סבור כי אם האלטרנטיבה לזריקה היא ניתוח, שווה לנסות הזרקה אחת לפחות לפני כן.