כאבים בגב וברגל לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

17/12/2003 | 14:26 | מאת: גלית

שלום רב. אני בת ארבעים ועברתי שני ניתוחי כריתת דיסק (באותו מפלס) בהפרשים של שנה בין ניתוח לניתוח. (ללא קיבוע, לא שאיבת דיסק) הניתוח השני היה לפני שנה ושלושה חודשים. מזה חודשיים אני סובלת מכאבים ברגל שמאל (כמו אלו של לפני הניתוח אך בעוצמה פחותה יותר, וכן הכאבים באים והולכים. בנוסף הגב "תפוס" לאחר ישיבה אינני מסוגלת לקום, וגם לשבת מאד קשה לי. בצילום c.t שעשיתי השבוע נכתב כי " בגובה l5-s1 בלט דיסק אחורי אמצעי ויותר שמאלי עם לחץ ניכר על השק התקלי ועל שורש s1 משמאל" מה זה אומר ומה לדעתך אפשר לעשות? כבר ממש אין לי כוחות לכאב ולמוגבלות שהוא גורר. תודה מראש.

18/12/2003 | 21:29 | מאת:

התופעות שהנך מתארת עשויות להיגרם ע"י פריצת דיסק נוספת, שלישית במספר. הדבר אפשרי בשל העובדה כי בניתוח כריתת דיסק "רגיל" אין מסלקים את הדיסק כולו אלא חלק קטן ממנו כך שהדיסק הנותר עלול לפרוץ שוב בעתיד. בשל העובדה כי סטטיסטית הסיכוי לפריצה חוזרת נמוך מאוד, אין מקובל להמליץ על ניתוח קיבוע יחד עם הניתוח לכריתת דיסק פרוץ, חלק ממנתחי הגב ימליצו על קיבוע לאחר פריצה שניה ורובם (לדעתי) ימליצו על פעולה זו לאחר פריצה שלישית. עצתי לך: גשי למומחה לעמוד שדרה להיבדק, קרוב לודאי שתצטרכי לעבור בדיקת MRI שתראה בבירור האם מדובר בפריצה או שמא בצלקת בלבד ולאחר מכן ובהתאם למצבך תישקל האפשרות לניתוח נוסף.