גב תחתון וריצה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

24/12/2003 | 17:01 | מאת: יוסי

ד"ר אוחנה שלום, אני בן 38 וסובל באופן כרוני מכאב גב תחתון המתבטא בהגבלת תנועות מסוימות (כמו הורדת הראש קדימה בישיבה). אחת לכמה חודשים יש לי התקף בלתי נסבל שנמשך כמה ימים ללא הקרנה לרגלים. לא איפשארו לי בקופ"ח לבצע CT כך שאין לי אבחנה מסודרת. נאמר לי כי זה לא משנה אם זו בעיית מפרקים, בלט או פריצת דיסק כי הרי הסמפטומים זהים וכך גם הטיפול וההתנהגות. שאלתי היא האם ריצה קלה של 30 דקות שאני מבצע 3-4 פעמים בשבוע מחמירה באופן הדרגתי את מצב הגב שלי מבלי שאני מודע לכך? תודה יוסי

24/12/2003 | 20:22 | מאת:

תשובתי חיובית. ריצה היא אחת מהפעולות הספורטיביות העשויות לגרום לנזק ויברטורי מצטבר לדיסק ולהחמיר כאבי גב. נסה להחליפה בהליכה או לחילופין לרדת בעומס הריצה שהנך מבצע.