כאב גב - שתי שאלות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

17/12/2003 | 13:05 | מאת: דניאלה

שלום רב , יש לי כאב גב תחתון שמוקרן לרגל ימין , שאלותי : 1 - האם אני יכולה להבין עוד לפני בדיקת רופא האם מדובר בגב תפוס או בעייה בסגנון פריצת דיסק , מה התופעות המאפיינות ? 2 - האם כל אורתופד יוכל בבדיקה ראשונית לאבחן זאת ? תודה

18/12/2003 | 22:11 | מאת:

כאב הנובע מפריצת דיסק יקרין בד"כ לכיוון השוק וכף הרגל, עצמתו תהיה גדולה מן הרגיל, הוא יוחמר בשיעול ועיטוש ולעיתים יתלוו לו תופעות כמו נימול, רדימות או חולשה. אורתופד כללי טוב צריך להיות מסוגל לאבחן מחלה זו.