צוואר

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

23/12/2003 | 21:58 | מאת: ת

בהמשך לתשובה שלך כאן שנימולים בפנים - מקורם אינו מהצוואר: 1. כיצד ששינוי מנח צוואר (הרמה כלפי מעלה) כורמת/מגבירה נימולים בפנים ? 2. כיצד יתכן שלחיצות ידניות בשריר באיזור המעבר הקרניו-צרוויקלי גורם לנימול בפנים (בתקופה הקשה של הנימולים גם בגפיים) ? 3. האם תיתכן בעיה במעבר הקרניו-צרוויקלי שהודגם ב- MRI כתקין שגורמת לסימפטומים ? תודה מראש.

24/12/2003 | 08:11 | מאת:

1. כל שינוי במנח הצוואר משפיע על מצב הגולגולת. 2. כפי שכבר הסברתי: עצבוב הפנים מגיע ישירות מהגולגולת ואינו עובר דרך עמוד השדרה הצווארי. 3. תופעת הנימול אינה מתרחשת רק כתוצאה מלחץ. התופעה עשויה לקרות גם במצבים חולניים שונים של מערכת העצבים שאינם נובעים מלחץ כלשהו, אפילו תרופות מסויימות יכולות לגרום לה. כדאי שתיבדק ע"י נוירולוג שיברר את סיבת הבעיה לעומקה.

24/12/2003 | 10:08 | מאת: ת