פריצת דיסק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

23/12/2003 | 18:48 | מאת: אק

לפני כשלוש שנים, לאחר כאבים בצואר עם הקרנה ליד שמאל, עשיתי MRI שבוצע בשיטת TSE בשקלול T2,T1 במישור סאגיטאלי ואקסיאלי התוצאה: סיגנל לשד החוליות תקין בגובה המרווח C5-C6 קיים בלט דיסק אחורי עם זיזים נלווים לוחצים על קדמת השק, על חוט השדרה ועל מוצא העצב ההיקפי משמאל. בגובה C7-C6 נראית פריצת דיסק אחורית פורמינאלית משמאל הלוחצת על קדמת השק, על חוט השדרה ומשיקה למוצא העצב ההקפי משמאל אין לראות עוצמת אות חריגה בחוט השדרה. ביתר המרווחים מבנה שמור

23/12/2003 | 18:51 | מאת: אק

המשך השאלה לאחר טיפול במשכחי כאבים לא עשיתי טיפול נוסף. לאחרונה חזרו הכאבים האם יש טיפול נוסף מלבד ניתוח? תודה

24/12/2003 | 08:02 | מאת:

יתן לנסות פיזיותרפיה או רפואה משלימה. עיקרו של דבר: ניתוח יהיה מוצדק רק בהתקיים אחד משני התנאים הבאים: 1. פגיעה עצבית משמעותית. 2. כאב חזק בזרוע הגודם לסבל ניכר והנמשך למעלה משלושה חודשים.