כאב בגב התחתון

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

23/12/2003 | 13:38 | מאת: איתי

שלום, אני בן 27, בד"כ בריא, ועוסק בפעילות ספורטיבית. לאחר עמידה ממושכת (חצי שעה או יותר), הגב התחתון שלי מתחיל לכאוב. הכאב הוא באיזור עמוד השידרה. עוד דבר - כאשר אני עובד על גמישות (במסגרת הפעילות הספורטיבית), אני מרגיש כאב בשרירים של הגב התחתון, כאילו הם מאד תפוסים. האם שני הדברים קשורים? מה יכולה להיות הבעיה? בתודה מראש

24/12/2003 | 08:05 | מאת:

ירב הסיכויים שמקור הכאב הוא שרירי ונובע עבודת שריר לא נכונה שתרגול ופיזיותרפיה יסייעו לה להשתקם. יחד עם זאת קיימת אפשרות שמדובר בבעיה אורגנית של עמוד השדרה. עצתי לך: גש להיבדק ע"י אורתופד ובצע צילום של עמוד השדרה המתני. באים תתקבלנה תשובות תקינות הרי שקרוב לודאי כי אפשרות א' שהעליתי היא הסיבה.