עצבים אוקצפטליים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

23/12/2003 | 09:42 | מאת: יעקב

בתאונת דרכים ניפגעתי במה שניקרא "צליפת שוט" חזקה.מאז אני סובל מכאבי ראש חזקים המתחילים בעורף לכיוון הקדקד וסחרחורות.נוירכרורג שראה אותי אמר שכניראה יש פגיעה בעצבים האוקצפטליים.מהם עצבים אלה והאם הנזק הפיך.

24/12/2003 | 07:55 | מאת:

עצבים האוקסיפיטליים הינם עצבים תחושתיים בעיקר היוצאים מחלקו העליון של עמוד השדרה הצווארי לכיוון החלק האחורי של הקרקפת. גירוי דלקתי שלהם עשוי לגרום לתסמונת הנקראת: נוירלגיה אוקסיפיטלית המתבטאת בכאב מטריד ולולחץ בחלק האחורי של הקרקפת. הגיוני שמה שנאמר לך נכון שכן תופעה זו אפשרית בין היתר גם לאחר חבלה במננון צליפת השוט. טיפול אפשרי: עיסוי מקומי במשחות מחממות או נוגדות דלקת, פיזיותרפיה ועיתים הזרקה מקומית של קורטיזון.

24/12/2003 | 23:36 | מאת: אלי

האם העצבים מחלימים מעצמם ? האם מדובר בלחץ על עצבים או מחלה של עצבים ?