גב תחתון ובעיות סוגרים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

17/12/2003 | 12:24 | מאת: מירה

נפגעתי בתאונת דרכים בשנת 2000.בבדיקת MRI הודגם: תבנית גרמית של חוליות:תקינה פרט למוקד סקלורוטי קטן באספקט השמאלי של גןף חוליה L5 באזור מעבר גוףLT TRANSVERSE PROCESS יתכן BONE ISLAND . ספונדילוליזיס דו צדדי בגובה L5-L4 בלט דיסק אחורי דיפוזי עם לחץ על השק הדורלי בגובה L5-L4 אני היום סובלת מכאבי גב תחתון קשים.מה הסיבה????... וגם בעיות סוגרים וניורולוגיות קשות.יש לי שלפוחית היפוטונית אני נזקקת לצנתר 4 פעמים ביום.וגם חוסר תחושה באזור המיני והפריאונלי.אפשר לקבל הסבר על איך תופעות אלה מסבירות אחת את השניה??????? האם יש טיפול ניתוחי?האם כדאי? מה לגבי השלפוחית ניתן לתקן או שזה לצמיתות? למרות התלונות שלי על בעיות הסוגרים בשנה הראשונה לאחר התאונה לא היתה תשובה רפואית שיש בעיה.רק כעת ראו באורודינמי שיש בעיה וזה למרות תלונותי מיום התאונה.מה לגבי היציאות?.?? אנא תשובה אני מבולבלת

18/12/2003 | 22:06 | מאת:

במקרים בהם יש היצרות קשה במיוחד של תעלת השדרה, יכולה המחלה להתבטא גם בהפרעות מהסוג שתיארת, דהיינו: הפרעות שונות במתן שתן, רדימות באיזור פי הטבעת ואיבר המין, כאבים ברגליים וקושי בהליכה. הופעה של אחד או יותר מהמצבים שמניתי לעיל בנוכחות של תעלה שדרתית מוצרת מהווה הוריה לניתוח.

18/12/2003 | 22:16 | מאת: מירה

שאלת השאלות אם אפשר.קודם כל תוה ושוב תודה על תשובתך.לעולם אני חוזרת לעולם לא סבלתי מכאבים או מבעיות שתן לפני התאונה.מה קרה בעצם.איזה פגיעה נגרמה עקב התאונה? והבעיות המיניןת מה לעשות זה נורא.איזה ניתוח מומלץ?קיבוע חוליה?כל המטפלים בי טוענים שאין הוריה ניתןחית.מה לעשות? בעצם השאלה מה היה לפני(שלא ידעתי)ומה קרה עקב התאונה? מעוניינת בתשובות כדי לדעת איך לטפל. בחודש יולי הייתי בבית לוונשטיין 3 שבועות להערכה תפקודית.ואכן צידו אותי בקב נקודה כמו שאמרת עקב קשיי הליכה.וכן מכשיר להרמת חפצים מהריצפה.לא רוצה להיות מוגבלת איך ניתן לשפר ולא להרוס?