צוואר

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

17/12/2003 | 11:58 | מאת: תמיר

ממצאי MRI: ב- C4-5 בקע דיסק מרכזי קטן עם לחץ קל על החוט ב- C5-6 בקע דיסק מרכזי מעט גדול יותר עם לחץ מתון על החוט ב- C6-7 בקע דיסק מרכזי קטן עם לחץ קל על השק בלבד ב- D3-4 בלט דיסק מרכזי קטן עם לחץ קל על השק בלבד יתר המרווחים תקינים והפורמינות חופשיות סימפטומים: כאבי צוואר ועורף כאבי ראש (כולל דקירות בתוך הראש) נימולים נודדים ב- 4 גפיים נימול בפנים, כולל אוזניים לחי ועיניים הנימול יכול להופיע נקודתי ברגל (למשל ברך) ופנים ללא יד. נוירולוגים טענו שאין קשר בין הסימפטומים והממצאים. נוירוכירוג טען שכל הסימפטומים מוסברים ע"י הממצאים. דעתכם ? תודה.

17/12/2003 | 16:56 | מאת: תמיר

האם נכון שממצאים כאלה גורמים לרוב לסימפטומים קטנים אם בכלל ? האם סימפטומים קשים כמו שתארתי שמקורם בעמוד שדרה מופיעים עם בדיקה נוירולוגית לא תקינה ?

18/12/2003 | 21:46 | מאת:

אני נוטה להסכים עם הדעה כי הממצאים ב MRI אינם קשורים ואינם מסבירים את הסמפטומים.