כאבי גב ובירכיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

22/12/2003 | 04:45 | מאת: Kai

שלום רב! אני חייל, בן 20, ובריא בד"כ. לפני כחודשיים לערך, עברתי תאונת דרכים. מאז, אני סובל מכאבי גב חוזרים ונשנים, שבהתחלה היו בעיקר בשרירים בגב תחתון, אך בשל הזנחה וחוסר טיפול, החלו לי גם כאבים בעצמות בגב עליון, ובמרכז הגב (שם אני נתקל רבות בהרגשה של גב 'תפוס') בבירכיים, ובקרסול ימין. במיפוי עצמות, לא היו ממצאים ברורים: עמ"ש לכל אורכו- ללא ממצא פתולוגי מלבד הדגשה של זיזים ספינליים לימידריים היכולה לנבוע ממתח שרירי מוגבר. גפיים עליונות - ללא פתולוגיה מוקדית ברורה. גפיים תחתונות - קליטת ייתר קלה באזור המלאולוס המדיאלי של קרסול ימין, ייתכן עקב חבלה מקומית. הדגשה דיפוזית קלה של פיקות הבירכיים - ייתכן עקב הפרעה פטלופימורלית. שום אורטופד צבאי לא מצא לנכון להסביר לי את פרוש הממצאים הנ"ל, אך מאז עברתי טיפול פיזורתרפיסטי והידרותרפיסטי, נטלתי אטופן, אך מאחר והכדורים נגמרו לאחר עשרה ימים חזרתי ליטול מוסקול ואופטלגין נוזלי, ולמרות כל זאת, הכאבים חוזרים ונשנים בעת מאמץ,- אפילו קל, או ישיבה ממושכת. יש לציין כי בניגוד למצב שבו הייתי מייד לאחר הפגיעה, יכולת התנועה שלי היום היא יחסית בסדר, אך ישנם כאבים כאשר אני כפוף זמן מה, וכו'. יש לציין גם כי התפקיד בו אני משרת, כרוך בעבודה פיזית רבה, והרמת משא כבד. מה לדעתך עליי לעשות, ולאיזה טיפול עליי לפנות? אנא, אל תחסוך בהסברים, יש מספיק רופאים צבאיים שעושים זאת, ומשאירים אותי חסר אונים. בתודה עצומה מראש...

22/12/2003 | 22:32 | מאת:

כאבים מהסוג שהנך מתאר הינם תופעה שכיחה לאחר חבלות "יבשות" בעקבות תאונת דרכים. ע"פ הממצאים שהצגת קרוב לודאי שלא שברת עצמות כלשהן ולפיכך הכאב נובע מאותן חבלות שציינתי. איני רואה טעם בביצוע בדיקות דימות נוספות שכן אלו שכבר עשית שוללות מחלה משמעותית כלשהי בשלד או בעמוד השדרה. הטיפול עליו אני ממליץ בד"כ הוא פעילות גופנית ופיזיותרפיה. ניתן ליטול נוגדי דלקת בעת התלקחות משמעותית של הכאבים.

23/12/2003 | 02:15 | מאת: Kai

תודה רבה על תגובתך המהירה. הינני מצוי בטיפול מתמשך של פיזותרפיה והידרותרפיה, אך כאשר אני מבצע מאמץ כלשהו, או ישיבה/עמידה/הליכה ממושכת, הכאבים חוזרים ובלתי נסבלים. עד מתי לדעתך אפשרי שאסבול מכאבים אלו, וכיצד אוכל לקדם את תהליך ההחלמה. לא ידעתי כיצד להעלות זאת מקודם, אך ברצוני לשאול גם, האם ייתכן שבפעמים מסויימות הכאבים קשורים להיותי במצב של 'קיבה מלאה'? ואם כן, למה? תודה רבה!