אבחנה בגוש..

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

21/12/2003 | 12:27 | מאת: אריאל

שלום רב עשיתי לפני כשנה תאונת דרכים עם אופנוע יש כאבי גב נוראיים מקרין לשני הרגליים רגל ימין נרדמת אפילו.. בעקבות ברורים ובדיקות מרובות גילו גידול בין החוליות השאלה הראשונה שלי... האם יש אפשרות שהגידול צץ או התפתח בעקבות התאונה והשאלה השניה המליצו לי על ביופסיה כי לא ידוע עדיין איזה גידול זה הרופאים שהייתי אומרים שאת הביופסיה אם במידה ואני יעשה שזה יותר קשה מאשר הניתוח בגלל המיקום של הגידול אני רציתי לשמוע את דעתך כי הם גם אמרו לי שעדיף לעשות ניתוח כבר כי זה יותר פשוט מהביופסיה ורציתי לדעת מה אתה חושב יש לציין כי הם אומרים שהכאבים לא נובעים מהגידול מה לעשות??? ממש תודה על תשובתך ואם יש לך המלצה לרופא מומחה שיעשה את הניתוח או הביופסיה

21/12/2003 | 15:59 | מאת:

באופן כללי נחלקים הגידולים לשפירים ולממאירים. ממכתבך לא ברור לי באיזה גידול מדובר אולם אוכל לומר כי הסיכוי שהוא נגרם עקב התאונה, נמוך. עקרונית, הגישה המקובלת והמומלצת לבירור גידולים היא לבצע ביופסיה מונחית CT שבה קטנים הסיכויים לפגוע במבנים חיוניים. אני ממליץ להמנע מניתוח לפני שברור טיבו של הגידול שכן, סוג הניתוח, היקפו ועוד נגזרים באופן ישיר מסוג הגידול!. לגבי רופאים המבצעים את הביופסיה - בד"כ אלו הם מומחים לרנטגן היודעים לנצל בצורה מיטבית את מכשיר ה CT לקבלת ביופסיה בתנאים בטוחים. במרכז הרפואי רבין - קמפוס בילינסון אני עובד באופן קבוע עם כמה מהם ואשמח לסייע לך בהפניה.

21/12/2003 | 18:11 | מאת: אריאל

הרופא שאיבחן את הגוש שעדיין לא בטוחים איזה סוג הוא המליץ על ביופסיה מונחית CT אבל הוא גם אמר שזה מאד מסובך לעשות את הניתוח מכיוון שהמחט לא נגישה למקום הזה אז מאד קשה להגיע לשם והוא אמר שעדיף לעשות ניתוח ולפתוח הכל ובאותה הזדמנות להוציא אותו מה דעתך על האופציה לעשות ניתוח ללא ביופסיה קודם? תודה רבה רבה לך

21/12/2003 | 18:13 | מאת: אריאל

אודה לך עם תמליץ לי על רופא שבענייך הוא בקיא בנושא ועם נסיון תודה וסליחה שאני מטריד