שבר בחוליה בעקבות תאונת דרכים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

29/01/2004 | 10:59 | מאת: שי

בוקר טוב ד"ר לפני כשבועיים הייתי מעורב בתאונת דרכים בדרכי לעבודה ( תאונת שרשרת ) פוניתי לביה"ח לניאדו בנתניה ולאחר בדיקות ( CT + רנטגן ) אובחן שיש לי שבר בחוליה L2 . להלן צוצאות הCT " בגובה L1-L2 : רושם של שבר ניתוק באספקט הקידמי, בחלק העליון של חוליה L2 עם התבלטות של פרגמנט זה לפנים. ניראה שהוא מחובר בחלקו התחתון לגוף החוליה ואינו מנותק ממנה. בנוסף יש לציין תמט חלקי עם סקלרוזיס בחלק הקידמי בלוחית העליונה של L2 בסמוך לממצא המתואר לעיל" שוחררתי לביתי לאחר יומיים בהנחיה " לשכב על הגב " עם חופשת מחלה של 1.5 חודשים מאז אני סובל מכאבים עזים ביותר, איני יכול לשבת , לשכב או לעשות כל פעילות אחרת ניתנו לי כדורים לכאבים OXYCONTIN 10 שאינני יכול לנוח בלעדייהם ניגשתי לאורטופד קופת החולים ולדבריו " אין מה לעשות לא שבר נורא , תנוח! " מה לעשות , וברשותך אנא הסבר לי מה ההשלכות של שבר זה תודה מראש , וקבל את התנצלותי על אורך שאלה זו

29/01/2004 | 11:19 | מאת: שי

כמו כן בימים האחרונים יש לי כאבים עזים ברגל שמאל מהישבן ומטה , כאשר במיקרים רבים אני ממש מאבד את התחושה בה תודה

30/01/2004 | 11:38 | מאת:

שבר בחוליה יכול להיות מסוגים שונים ובדרגות שונות. יש בתיאורך פער בין דלות הממצאים בצילומים (כפי שזה משתקף ממכתבך) ובין חומרת\עצמת כאביך. במרבית שברי עמוד השדרה יורד הכאב בכמחצית לאחר 3-4 שבועות, כךף שמאחר ואצלך לא נרגעים העניינים אני מציע כי תפנה לייעוץ מומחה למחלות עמוד השדרה לשמיעת דיעה נוספת.