עמוד שדרה לאחר לידה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

18/09/2005 | 22:08 | מאת: שירה

אני בת 32, כשלושה חודשים לאחר לידה ראשונה. לאחר הלידה, ובמהלך הטיפול בתינוקת שמתי לב לשינויים בעמוד השדרה שלי. כמובן שאני מודעת לשינויים לאחר לידה וכו'. בכל אופן, תחושתי היא שהשקע בגב התחתון התקשת עוד יותר, בעיקר, לתחושתי, כאשר, או עקב כך שאני מרימה את התינוקת על הידיים. שנית, אני חשה כאילו הגב שלי נשמט לאחר הלידה, הפך חלש יותר, וכאילו מט לנפול קדימה. כלומר חולשה בגב העליון עם התקשתות בגב התחתון. האם יש משהו שעלי לעשות? תודה מראש.

24/09/2005 | 21:46 | מאת: ליאור

שירה שלום, ראשית מזל טוב. שנית, אכן, עקב הלידה ושינויים הורמונליים ( הורמון הרלקסין ועוד...) שרירייך התרככו, נחלשו, רצפת האגן נחלשה ועוד... שיעורי פילאטיס יועילו לך רבות בחיזוק והחזרת תפקוד בריא ומלא של שרירייך. מזל טוב ליאור שניאור פיזיותרפיסט