בעיות גב עמוד שידרה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

13/09/2005 | 19:17 | מאת: יורם

עשיתי c.t סריקת L5-S1 חוליה S1 הינה חוליית מעבר גופי החוליות ללא סטיות . המפרקים הפאצטליים ללא סטיות . פרוטרוזיה דיסקלית פאראמדיאלית מימין אין עדות להיצרות התעלה הגרמית. אודה לטיפולך ולהמלצתחה להמשך טיפולך ולהסבר בעיתי אודה לך עם אתה תוכל ליצור קשר : 035792716

21/09/2005 | 21:04 | מאת: יורם

שלום מתאריך9\13 אין תשובות לשאלות שהועלו בפורום מדוע? אנשים שולחים שאלות שלפעמים הם מאוד מציקות להם ואין תשובה !!! אני מקש עם תוכלו לענות לי בהקדם תודה

24/09/2005 | 08:44 | מאת: שם-דש

שלום, עשיתי c.t.צווארי ומתני, להלן המימצאים: ע"ש צווארי הצרות נכרת של התעלה המרכזית בגבים c4-c5 ו c5-c6 עקב אוסטאופיטים אחוריים גדולים היוצרים גשרים גרמיים. שחיקת הסחוסים הבינחוליתיים באותם הגבים. אין עדות לבקע דיסקלי הלורדוסיס הצוארי ועמדת החוליות בגדר הנורמה. ע"ש מתני 1.סקוליוזיס מותנית קמורה שמאלה 2. הצרות קשה של התעלה המרכזיתושל תעלות השורש דו צדדי, בגובה l4-l5 gec עקב שינויים ניווניים. 3. הצרות קשה מאד של התעלההמרכזית ושל תעלות השורש דו צדדי, בגובה l3-l4 עקב שינויים ניווניים, עם אוזטאופיטים אחוריים המהווים גשרים בין החוליות. 4. מחלה פצארית ניוונית בגובה l4-l5 וl5-s1 5. הסתידויות בליגמט פלאבה 6. אין עדות לבקע דיסקאלי. שאלותי: 1. מה מקור המחלה, האם תאונת דרכים בעבר גרמה להתפרצות המחלה, 2. מה דרכי ההתמודדות עם המחלה? תרופות ספורט וכו' 3. האם מדובר במחלה רומאטולוגית-אם כן מהי המחלה. 4. האם קיים מכון שניתן לשלוח אליו את הדיסק של ה-c.t. ולקבל איבחון מפורט על ידי מומחה למצבי ולמחלתי?