בעיית עמש"צ

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

10/09/2005 | 19:33 | מאת: ע.

הנני סובל מלחץ באזור הצוואר מזה כחצי שנה. לאחר התייעצות עם מומחה נויורולוג וכן, אורטופד, הוחלט לבצע ניתוח להקלת הלחץ על העמש"צ. שאלתי, האם ניתן לנתח בשיטת האורטוסקופיה? והיכן בעולם מבצעים פרוצדורות אלה מתמחים מסוג זה? ואם אפשר, ארצה לדעת מהם הסיכונים הכרוכים בפרוצדורה זו ? וההשלכות של אי ביצוע הניתוח? שיטות אלטרנטיביות לטיפול בבעיה? חוו"ד על הניתוח ניתנה על סמך MRI שהראתה על היצרויות בתעלת חוט השדרה.. תודה!

12/09/2005 | 20:13 | מאת: שאלתיאל שגדרי

אני סובל מפריצות דעסק בע"ש צווארי וכן בע"ש יש לי הקרנת כאבים עזים במותניים תרדמת ברגליים כיום אני משתש בכיסא גלגלים - הייתי נהג משאית פריקה וטעינה בצילום סי טי היתברר כי ב- L3-4 התעלה הגרמית מוצרת קלות L 4-5 התעלה הגרמית מוצרת מודגם בלט אחורי קל של הדיסקית L5-S1 נוגדם בלט הייקפי של האונולוס עם בקע אחורי שמאלי של הדיסקית המוחק את השומן באפידורלי ולוחץ עח בשק הדוראלי ועל שורש העצב השמאלי -(זה ע"ש מתני סקראלי ) לגביי עמוד שידרה צווארי :C3-4 בלט דיסקית קל ב 4-5 בקע מרכזי אחורי C 5-6 היפרוטרפייה אונקווטברלית ימנית כיום יש לי נימולים ביידים וברגליים אני משתשמש רוב היום בכיסא גלגלים קשה להחזיק את הגוף ישר או להיתיישר אני גורר רגליים בעת הליכה קיבלתי את הכיסא גלגלים ממשרד הבריאות (אני מטופל בתביעה בתאונת עבודה במשרדו של כ"ב עו"ד חיים קליר הייתי מעוניין לדעת האם זה גורם לי לתרדמת ביידים וברגליים כי ככה אני מרגיש גם כשאני מיישר את היידים כואבות לי הצלעות ומרכז הגב אציין כי אני מעוניין לעשות בדיקה אשר תשקף את מצבי הכללי וייקבע לי נכות לגבייי ניידות + גופנית ואם אצלכם אפשר להשיג חוות דעת כזו ? ואם תוכלו להסביר לי את המילים בקע - לחץ על העצב למה יכול ליגרום אציין כי קשה לי ליישר גם את הראש כואב לי בצוואר מאחורה אשמח לקבל הדרכה מיקם וחחוות דעת מישםטית אם יש באפשרותכם לתת לי השאלה מונית ל- ד"ר קליר