עגינת חוט שדרה עם הפרעות סגמנטציה בחוליות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

28/04/2005 | 22:12 | מאת: יפית

תינוק אשר ממצאי אולטראסאונד מראים כי יש חשד לעגינת חוט שדרה עם הפרעות סגמנטציה בחוליות . נולד עם דימפל לומברי עם דיסקולוריזציה .בקן האמצע התחתון . החוט מסתיים בגובה נמוך .תחילת שורשי ל-3 אך שורשי הקאודה זזים אם כי מעט נעלמים בחלקם הקידמי. שאלתי : מה אומרים המימצאים הנ"ל מה ההשלכות מה הטיפולים מה הסיכונים ומה הסיכויים . הרופאים מדברים על ניתוח על טיפולים עד גיל 18 ...על לעשות צילומי מאריי .. מה כדאי לעשות .. תודה מקרב לב יפית

30/04/2005 | 16:19 | מאת:

ממצאי הבדיקה מכוונים לכך שייתכן והתינוק יזדקק בעתיד לניתוח שחרור עגינת החוט. ניתוח בדרגת סיכון לא גבוהה הנעשה במספר מרכזים בארץ וביניהם בי"ח שניידר לרפואת ילדים.אם עדיין לא נעשתה לתינוק בדיקת MRI יש, כמובן, לבצעה על מנת שההחלטות יתקבלו לפיה ולא לפי בדיקת האולטראסאונד.