השתלת דיסק מלאכותי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

22/04/2005 | 08:16 | מאת: אבי

שלום ד"ר אוחנה אני שחקן כדורגל בן 31 בקבוצה בצפון. בדיוק כשנה החל מאפריל 2004 אני מושבת ממשחק,ביצעתי שאיבת דיסק אשר לא עזרה. ממצאי צילום MRI מציגים שינוי ניווני בדיסק בגובה L5-S1, בלט דיסק אחורי קמור עם לחץ מתון על השורשים S1. לאחר התייעצות עם רופא בכיר בתחום הכדורגל בארץ נאמר לי שכדורגל אני לא אוכל לחזור לשחק ,ועל מנת לשפר את איכות חיי הטיפול המתאים הינו השתלת דיסק מלאכותי. האם תוכל להסביר לי בקצרה ,מה הסיכונים של השתלה כזו והאם ניתן יהיה לחזור לפעילות מלאה במגרשים לאחר ניתוח כזה. תודה מראש אבי.

23/04/2005 | 10:17 | מאת:

השתלת דיסק היא אלטרנטיבה שפותחה בשנים האחרונות לניתוח שכיח ברפואת הגב ובעל היסטוריה ארוכה יותר: קיבוע חוליות. שני הניתוחים נועדו לפתור את בעיית הכאב המופיעה בחלק מהמטופלים. גם המצדדים בהשתלת הדיסק מודים כיום כי אין בו יתרון משמעותי ביחס לניתוח הקיבוע וסבורים כי בעתיד יהיה ניתן להוכיח כי השתלה זו תמנע מחלה בדיסק הסמוך, שלא קובע. הנחה זו עדיין לא הוכחה כנכונה!. ניתוח השתלת דיסק, בניגוד לקיבוע, נעשה דרך הבטן והוא טומן בחובו סיכון אפשרי של הפרעה עתידית בפוריות לגבר. לפיכך, כששואלים אותי מה עדיף, אני ממליץ על הניתוח המוכר יותר והפחות בעייתי שהוא הקיבוע. בהצלחה.