שאלה בנושא SPINAL STENOSIS

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

16/04/2005 | 09:43 | מאת: apolo

לד"ר אוחנה שלום רב, תודה על תשובותייך הקודמות. ועתה לשאלה הנוגעת בSPINAL STENOSI- שאותה איבחנו אצלי שני אורטופדים. עליי לציין שיש לי גם פריצת דיסקL3-L4-L5 האם ניתן לעשות משהו על מנת לעכב או לצמצם את ההיצרות של התעלה של עמוד השדרה? האם תרגילי פיזיוטרפיה עשויים לעזור ,או שבמקרה של SPINAL STENOSIS אין לתרגילים אלה כל חשיבות? האם ישנו טיפול תחזוקתי לגב על מנת לצמצם את היצרות התעלה?? בתודה ובברכת חג שמח.

16/04/2005 | 22:06 | מאת:

1. אין טיפול "תחזוקתי" או פיזיותרפי שיגרום לנסיגת התהליך. טיפולים אלו יכולים במקרה הטוב לגרום להקלה בתסמינים.