שינויים ספונדילוטיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

17/01/2004 | 19:58 | מאת: בני

שלום לך אני בן 38 וסובל ממחלת קרוהן ומלווה דלקות פרקים שהיו חולפות לאחר התקף הקרוהן. עקב צילום ע"ש ניראו שינויים ספונדילוטיים קלים צילום מליפניי שנתיים אז לא חשתי כאבים ןלא יחסתי לכך חשיבות לאחרונה אחלו אצלי כאבים בצלעות בצוור באגן ובגב תחתון כאבים חזקים וזה בלי קשר למצב פעילות הקרוהן שאלתי האים כאביי הגב והשינויים הספונדילוטיים קשורים לדלקת הפרקים שעלתה מדרגה כניראה והאים יש מצב בפרקים שהדלקת מיתגברת לאחר מאמץ של אותו מיפרק כמו עליות מתח ואז נוצרות כאבים בכתף בתודה מראש

17/01/2004 | 21:21 | מאת:

מחלת קרוהן יכולה להיות מלווה בהפרעות גם של עמוד השדרה, בעיקר המתני. עליך לגשת ולהבדק ע"י אורתופד.

17/01/2004 | 22:40 | מאת: בני

האים אתה יכול לפרט איזה הפרעות ומה זה בעיקר מתני תודה מראש

23/01/2004 | 21:49 | מאת: גו'אל דכטיאר

06/02/2004 | 09:24 | מאת: ורד

06/02/2004 | 09:29 | מאת: ורד

בדיקת טומוגרפיה מחשבתית הראתה שינויים ספונדילוטיים בגופי החוליות ל - 3 ל- 4 נשלחתי למיפוי עצם בשאלה של פעילות אוסטובלסטית, מהי פעילות אוסטובלסטית?