אבולוציה ועצם הזנב

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

21/03/2005 | 00:24 | מאת: ניר - ערוץ לוגי

ד"ר אוחנה, שלום רב! אני תחקירן של ערוץ ההעשרה "לוגי" בכבלים הדיגיטליים. במסגרת התוכנית "לכו חפשו", בה אני עובד, אנו מקבלים שאלות מילדים בגילאים 9 - 15, ומנסים למצוא עבורם את התשובה + את הדרך בה הגענו אליה. קיבלנו שאלה מילד המתעניין: האם לאדם היה זנב? אנסה להרחיב את השאלה ולהוסיף: האם עצם הזנב או חוליות העוקץ מעידות על כך שבעבר האדם היה בעל זנב? מה הגלגול שעברה עצם הזנב במהלך האבולוציה? אודה לך מאוד אם תוכל לסייע לנו במתן התשובה. כמו כן, אם תרצה בכך, תוכל להשיב לי ישירות במייל שהשארתי. כמובן ששמך יוזכר בתוכנית כמי שסיפק עבורנו את התשובה. תודה רבה, ניר - ערוץ לוגי

26/03/2005 | 16:28 | מאת:

שלום ניר, עצם הזנב שלנו היא סדרה בת ארבע-חמש חוליות שמסיימות את עמוד השדרה. אין בהן מרכיבים עצביים כלשהם וככל הידוע אין להן תפקיד ברור בחיי היומיום שלנו. האם עצמות אלו הן שריד של זנב שהיה לנו פעם? ייתכן, או שעדיין איננו מבינים את גופנו במידה כזו שנבין את משמעות חוליות הזנב בהקשרן הנכון לחיינו. אני יכול לספר כי יש מצבים בהם תינוק נולד עם חלק זה בגופו כשהוא מפותח מהרגיל ולמעשה, הוא נולד עם זנב קטן... כורתים את זה בניתוח פשוט שלאחריו חייו של הילד רגילים לגמרי. אגב, ככל הידוע לי לא אותרו מעולם שרידי אדם-קוף עם זנב.