כאבי כתף ימין

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

20/03/2005 | 21:20 | מאת: גילה

שלום שמי גילה ואני בת 55. סובלת מכאבי כתף כבר 3 שנים. ב 6/10/02 הופעת תהליך דלקתי מגרד בגב מימין וב 24/2/03 כאבי כתף ימנית וצילום על שם צאוורי מתאריך 2/3/03 הסתיידויות קלות בקדמת גופי החוליות C 3-4-5 חסר צלע אחד משמאל.עשיתי בדיקת CT מותני מתאריך 19/11/98 יש פירוש לבלט דיסקלי אחורי מרכזי בגובה L 4-5 עם היצרות התעלה הספינלית. בנוסף לבלט דיסקלי קל בגובה L 3-4 משמאל רגישות מעל לאפיקונדיל ההומרלי הצדדי מימין, בנוסף לכאב באזור המדור הקדמי בשוק הימני באזור מלאות רקמה רכה. בדיקה על קולית של השוק הימנית תקינה. מיפוי עצמות מ 12/7/02 יש קליטת יתר פריטאלית שמאלית גם בהליום באספקט המדיאלי מימין וקרסול ימני. צפיפות עצם מתאריך 25/7/01 על שם בגובה L 2-4 83% T -1.7-1.5 T 82% בדיקה על קולית כתף ימנית מתאריך 4/9/01 תקין . וב 2/1/02 המשך כאב כתף ימנית. ממצאים: היפרקיפוזיס גבי , רגישות מסביב לעצם השכם הימנית, התנועות טובות אין קיפוח עיצוב פריפרי. אבחנה: LUMBAR DISCOPATHY- ARTHRALGIA OF RT SHOLD OSTEOPENIA השאלה שלי היא: האם יש מקום לדאגה בקשר לבלט הדיסק וחוסר הצלע? שהבנתי שחוסר צלע זה תופעה נדירה. ובקשר לצפיפות העצם אני דיי מודאגת. סליחה על המכתב הארוך אודה לך על קבלת תשובה

26/03/2005 | 16:30 | מאת:

אין כל קשר בין חוסר צלע לפריצת דיסק. לצערי שאלתך כה עמוסה בפרטים שלא ברור לי בכלל ממה את סובלת ומהי שאלתך.