פריצת דיסק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

14/03/2005 | 16:40 | מאת: דניאל

שלום, אני ספורטאית מקצוענית ואובחנה אצלי פריצת דיסק קלה בגב התחתון. קיבלתי הוראה מהרופא לנוח חודש וחצי ולא לעשות פיזיוטרפיה או ללכת לכירופרקט, הוא רק נתן לי תרופות (אטופן). 2 שאלות: האם זה הגיוני שאני לא אעשה כלום לזרז את ההחלמה, האם כירופרקטיקה לא תעזור לי? וכמו כן רציתי לדעת אם אבחנה של פריצת דיסק (עשיתי ct) היא ודאית או שמומלץ לקבל חוות דעת שניה? (יש לציין שהלכתי לרופא מומחה בהדסה) תודה!

19/03/2005 | 15:23 | מאת:

1. כירופרקטיקה יכולה להקל על הכאב ולא לרפא את הפריצה. הפניה אליה היא עניין של השקפה ויש רופאים (כמוני למשל) שלא מהססים להפנות במקרים מסויימים לטיפול זה. 2. אבחנת פריצת דיסק מתנית ב CT היא ברוב המקרים ודאית ואין ל MRI כל יתרון.