כאבי גב תחתון + רגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

14/03/2005 | 08:38 | מאת: דורית

אני בת 30, אם ל - 2 ילדים. לפני כשנה התחלתי לסבול מכאבי גב תחתון - כאבי תופת. אני יודעת שבד"כ נשים שעוברות אפידורל בלידה סובלות מכאבי גב, אני לא עשיתי. התלוננתי על כאבי הגב לרופא המשפחה, עשיתי צילום רנטגן והרופא אמר שיש לי היצרות באחת החוליות?!? חשוב לציין שאני מתעמלת כל יום כ - 15-20 דקות בבוקר. (מזה כשבועיים כבר הפסקתי) הכאב עבר , למרות שתקף אותי מדי פעם וחלף שוב לא ייחסתי לזה כל חשיבות. לפני כשבועיים היה לי כאב נוראי בגב חתתון שהיה מוקרן מהגב עד הרגל, דרך הירך והברך. מאז אני לא יכולה לדרוך כמו שצריך על עקב הרגל, יש לי הרבה תחושות הירדמות של כף הרגל. אז החלטתי ללכת שוב לרופא משפחה וביקשתי שיפנה אותי לצילום סי טי והוא אמר שאין צורך. לאחר דרישתי הוא הפנה אותי לרופא אורטופד. לאחר בדיקה של האורטופד הוא שלח אותי לסי טי. כרגע אני באמצע תהליך ומחכה לתוצאות הבדיקות. יש לי כל כך המון שאלות... אני רוצה לדעת אם יש קשר בין כאבי הגב לפני כשנה למה שקורה עכשיו ואם ניתן היה למנוע את הבעיה שיש כיום? האם זו יכולה להיות פריצת דיסק ? אני מתכוונת להיכנס להריון ורציתי לדעת אם יש בעיה מסויימת או שכדאי לחכות? או שאולי הטיפול מפריע? אולי אני נשמעת מבולבלת ולא ברורה אבל אני באמת כזו. כי אני לא יודעת מה לעשות? אם תוכל להרחיב קצת בעניין.

19/03/2005 | 15:20 | מאת:

1. על פניו איני רואה קשר בין האירוע הישן לכאב הנוכחי. 2. האפשרות שמדובר בפריצת דיסק הינה סבירה. צריך לחכות לתשובת הבדיקה קודם לכל. 3. בואי והמתיני עם נושא ההריון עד שמצב הגב יהיה ברור.