פריצת דיסק או ריסק ?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

13/03/2005 | 20:54 | מאת: משה

דר' אוחנה שלום. אני סובל מזה 3 חודשים מכאבי תופת המקרינים לרגל ימין בעיק אך גם לרגל שמאל .לפני חצי שנה נפלתי ונחבלתי במדרגות הבית בדיוק באוו אזור .צילום אז לא הראה כלום . עשיתי השבוע MRI וכתבו לי "פצטציות ממקור דיסקוגני עם סימני מעיכה של השק בצד ימין L4 L5 " האם זה אומר שאני בסכנת שיתוק וחייב ניתוח ?או שאפשר לחכות עד שהתרגילים שנתן לי הפיזיוטרפיסט שלי יעבדו.

19/03/2005 | 15:18 | מאת:

תירגע, אם הייתה סכנה של שיתוק היא לא הייתה מחכה עד שתעשה MRI. כדאי שתביא את הבדיקה למומחה גב על מנת שיעזור לך להחליט האם ניתוח הוא הפתרון.