ממצאי סריקה טומגרפית של עמוד השדרה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

19/12/2003 | 12:29 | מאת: בתיה

אני סובלת זה כחודשיים מכאבים חזקים בשוק הרגל השמאלית, קשה לי לעמוד וללכת, הרופא שלח אותי לבדיקה של עמוד השדרה כי הוא חושב שכל הכאבים באים משם תוצאות הבדיקה: בגובה L4-L5 : ליסתזיס קלה דרגה 1 ללא ליזיס,שינויים ניווניים בפצטים בלט שטוח של האנולוס עם מגע בשק ובשורשים L4 בפורמינות היצרות התעלה בציר הקורונלי בגובה L5-S1 : סקרליזציה דו צדדית דיסק וסטיגיאלי, ללא בלט האם אוכל לקבל הסבר יותר פשוט מה אומרות התוצאות? מה לעשות כדי להתגבר על הכאבים? אני בת שבעים, בדרך כלל בריאה בלי בעיות מיוחדות של לב,סוכר וכו'. תודה מראש על תשובתכם.

20/12/2003 | 09:31 | מאת:

נראה שמקור הכאב הוא בגירוי אחד השרשים העצביים בגב התחתון על רקע של היצרות תעלת השורש. עצתי היא כי תגשי לייעוץ מנתח עמוד שדרה שיראה את צילומי ה CT שלך ויחליט אם אכן זוהי הסיבה. קיימים טיפולים שונים שעשויים להקל עלייך וחבל להמתין ולהתייסר.

20/12/2003 | 10:15 | מאת: בתיה

תודה על תשובתך, האם תוכל לפרט למשל אילו טיפולים יכולים להקל על הכאבים?

23/12/2003 | 12:54 | מאת: רפאל

אני סובל מכאב חזק ביד שמאל ובגב העיליון, עשיתי כל הבדיקות שנדרשו ממני על ידי הרופאים,תוצאות הבדיקות הן: בצילום עש צוארי -שינוים ספונדילוטים ניוונים C5-7 לפי EMG MILD ACUTELT ROOT C7 LESION. ממליץ CT. לפי CT מ13.12.2003 LT POST LAT HNP C6-C7 DISC PROTRUSION C5-C6 ולפי US כתף שמאל קרע חלקי בSS גיד ממליץ PT. אבחנה: HERNIATED CERVICAL INTERVERTEBRAL DISC WITH ROTATOR CUFF SYND-LEFT. אבקש עצתכם מה לעשות כי אני עדיין סובל מכאבים עזים בגב וביד שמלווה באי תחושה באצבעות. וכמו כן אני מבקש עצה למי ניתן לפנות בכדי לטפל בבעיות הנ"ל. בתודה מראש רפאל.

24/12/2003 | 07:50 | מאת:

שילוב שהינך מתאר מוכר ובעייתי. למעשה, שני גורמים אפשריים עשויים לגרום לכאב בזרוע: דיסק צווארי או בעיה בכתף כגון קרע של השרוול המסובב (שם שניתן לקבוצת גידים חזקה העוטפת את ראש עצם הזרוע ואחראית למרבית תנועות הכתף שאנו מבצעים). האבחון במקרה זה וההחלטה מי מהשניים אחראי לכאב חייבת זהירות רבה ועיון מדוקדק בכל בדיקות ההדמיה שנעשו לך. לפיכך, למרות שמטרתי במתן תשובות בפורום זה היא לנסות ולסייע ככל האפשר במענה כתוב, אין לצערי מנוס מפגישה מסודרת עם מנתח גב שיראה אותך, יבדוק אותך וינסה להגיע לאבחנה סופית. הנך מוזמן לפנות למרפאתי דרך מוקד מרכז רפואי רבין או כללית CALL.