כאבי גב תחתון

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

09/03/2005 | 21:30 | מאת: א.י.

שלום, מזה זמן מה (חודש+) אני סובל מכאבים בגב התחתון, היו לי כאבים בצד ימין ובישבן. אני בן 30 ומתאמן בג'ודו כשנה - יתכן כי זהוא חלק מהמקור לכאבים. הייתי בבדיקה אצל אורטופד, האורטופד ביצע בדיקה פיזית בלבד וקבע שהגב בסדר וככל הנראה זו בעיית שרירים, המליץ לנוח 10 ימים ונתן לי כדורי אטופן. היום כשבועיים לאחר הטיפול ירדו לי במקצת הכאבי בצד ימין וכעת יש לי כאבים (חדשים) במרכז הגב התחתון. האם הבדיקה הפיזית אותה ביצע האורטופד מספיקה ואמינה או שכדאי "לנדנד" ולבקש לערוך צילום? כמו כן האם לאור זה שיש עדין כאבים כדאי ללכת לבדיקה נוספת? שמתי לב שהרבה פעמים הכאבים נחלשים במשך היום ומתחזקים כשאני קם בבוקר, האם זה יכול לרמז שהמזרון עליו אני ישן אינו טוב? תודה רבה, א.י.

12/03/2005 | 17:35 | מאת:

יש ערך רב לבדיקה גופנית וצדק האורתופד שלך שלא הפנה אותך לצילום עדיין. בד"כ שרירים תפושים הם המקור העיקרי לכאב במצבך ואם אין שיפור עד כה כדאי לבקש הפניה לפיזיותרפיה.